Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oron är rejäl, upplever vedförsäljaren Anders Hallstensson, som inte har ett enda vedträ kvar till försäljning – rekordtidigt. Foto: SVT

Inte en pinne kvar hos vedförsäljaren i Ottebol: ”Oron är rejäl idag”

Uppdaterad
Publicerad

”Aldrig upplevt något liknande.” Så beskriver vedförsäljaren Anders Hallstensson, i Ottebol utanför Arvika, läget i sin verksamhet. Redan nu har han sålt slut på hela vedlagret.

Han har tvingats stänga av telefonen för att hantera de beställningar som redan ligger. Och det finns ju heller ingen ved kvar att sälja. Flera som ringer är oroliga och Anders Hallstensson är rädd att de tar till desperata metoder i vinter för att hålla värmen när elpriserna går upp.

– Det är kanske att välja på en personlig konkurs, frysa ihjäl eller starta vedspisen som inte har varit eldad i på tio, femton år. Och det ska man inte göra utan en kontroll.

Man ska heller inte elda med blöt ved eftersom röken då sätter sig som tjära och sot i skorstenen – som kan fatta eld och riskera att bränna ner hela huset.

Se hans tomma lager i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.