Foto: SVT

Karlstad backar halvt om avverkning i friluftsområde

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Karlstads kommun nu backar från planerna på att avverka ett friluftsområde i Molkom, åtminstone delvis, är inte de boende nöjda.

– De undantar bara ett mindre område, säger Olle Kvarnbäck som gått i spetsen för protesterna mot avverkningsplanerna.

Det är i ett 30 hektar stort område i utkanterna av Molkom som Karlstads kommun velat avverka skog. Men de boendes protester ledde till att kommunen backade från planerna och beslöt att undanta områden med höga naturvärden.

– Att de backar är en sanning med modifikation. Det är bara 3,5 hektar av området, med höga naturvärden, som undantas från åtgärder, säger Olle Kvarnbäck, som vill att man inventerar och gör en ny skötselplan för området.

Delvis positiv

Olle Kvarnbäck är visserligen positiv till att kommunen tagit till sig av kritiken. Men han menar att de inte gått så långt i sitt bemötande som de borde.

– Det behöver göras en ny inventering av området eftersom det är uppenbart att kommunen missat områden med höga naturvärden tidigare. Det här är inte klart på långa vägar, säger han och låter förstå att protesterna kommer fortsätta.

Vi har sökt kommunens ansvarige chef, Håkan Eriksson, för en kommentar till kritiken utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.