Internationella musikveckan – Ransäter lockar med musik

Uppdaterad
Publicerad

För 58:e året anordnas den unika internationella sångoch musikveckan i Ransäter. Över 100 musiker samlas. Många kommer från Tyskland, Frankrike och Danmark och flera har återvänt år efter år.

– Mina föräldrar åker till Sverige varje år. Vi har följt med dem sedan vi var barn. Det är roligt att sjunga ihop och många vänner kommer hit varje år, säger Immi Klingels.

– Vi spelar både pop och klassisk musik. Det är jättreoligt med den blandningen, jag har inte tillgång till den hemma. Därför är vistelsen här alltid fantastisk, säger Marian Jobmann.

– I år är det första gången som alla musiker samarbetar. Stråkorkestern, flöjterna, bandet och kören, säger körledaren Eckhart Thiel.

Körsång, blockflöjter och stråkar lockar många att återvända till Ransäter. Men alla är inte här enbart för musiken.

– Jag kommer dels för matens skull, för den är jättegod här, och dels för att det finns så många duktiga musiker här. Jag älskar all musik. Den klassiska musiken har kopplingar till den metal som jag annars spelar, säger Oskar Kriwat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.