Foto: Henrik Montgomery/TT

Jakten på inbrottstjuvar fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Efter senaste tidens inbrottsvåg i Värmland sitter nu flera misstänkta anhållna. Samtidigt fortsätter polisen sitt intensifierade spaningsarbete.

Värmland har den senaste tiden drabbats av flera vågor av inbrott. Inbrotten har skett på flera orter runt om i länet och det är vanligt att smycken och kontanter har stulits. Polisen har redan tidigare uppmanat allmänheten att hålla ögonen öppna för obekanta inslag i kvarteret.

Nu finns också misstänkta personer gripna.

– Vi fick en öppning förra veckan och grep sex personer: två i Arvika och fyra i Säffle, säger polisens presstalesman Tommy Lindh.

Av de sex som greps sitter nu fyra anhållna. Två kvinnor som greps i Säffle har däremot släppts. I samband med gripanden fann polisen förutom inbrottsverktyg även stöldgods, gods som man nu försöker hitta ägarna till.

– Vi har en tidspress på oss att klara upp de här brotten eftersom det sitter folk frihetsberövade, säger Tommy Lindh.

Fortsatt spaning

Samtidigt som polisen jobbar med att spåra ägare till det beslagtagna stöldgodset, fortsätter spaningen i bostadsområden i Karlstad.

– Vi har haft en hel del kontroller i bostadsområdena Hultsberg, Hagalund och Gustavsberg och kontrollerat fordon.

I samtliga fall har det rört sig om utlandsregistrerade bilar som väckt misstankar bland de boende i områdena.

– Vi har inte lyckats få en tillräcklig misstankegrad för att gripa någon men magkänslan är att de befinner sig i området för att begå så mycket inbrott de bara orkar, säger Tommy Lindh.

Polisen kommer nu att fortsätta sina specialinsatser.

– Vi kommer att prioritera allmänhetens iakttagelser och tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.