Pontus Tidemand var tidigt under lördagen i ledning i WRC2-klassen i Svenska rallyt. Foto: TT

Tidemand knappar in på Katsuta

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand har tagit in på ledande japanen Takamoto Katsuta på söndagens inledande sträcka. Värmlännningen liggen 9,8 sekunder efter ledaren när det återstår två sträckor av rallyt.

Pontus Tidemand var tidigt under lördagen i ledning i WRC2-klassen i Svenska rallyt. Men när dagen gick mot sitt slut hade japanen Takamoto Katsuta kopplat greppet om ledningen.

Lördagen inleddes i Torntorp med specialsträcka nio. Där var värmländske Tidemand klart snabbare än Katsuta och tog därmed över ledningen från japanen som var fyra sekunder före efter fredagens sträckor.

Svenska rallyt i Värmland 2018

Men på sträckan efter var det Katsuta som drog ifrån Tidemand och var hela tolv sekunder snabbare. Rollerna byttes om och plötsligt var Tidemand trea totalt, sex sekunder efter japanen och en sekund efter stallkamraten Veiby.

”Det biter inte riktigt”

De kommande sträckorna utvecklades det sig till en kamp mellan Tidemand och Katsuta om vem som skulle ha ledningen inför söndagen. Japanen drog det längsta strået och utökade sin ledning mot Tidemand lite för varje sträcka som gick.

– Det biter inte riktigt men vi gör ett försök i alla fall, sa Tidemand till P4 Värmland efter en av sträckorna.

Inför söndagens avslutande sträckor är Takamoto Katsuta 12,2 sekunder före Pontus Tidemand.

Kristoffersson vann sträcka

Anmärkningsvärt från dagen är också att värmlänningen Johan Kristoffersson, som är långt efter i sammandraget, vann en av sträckorna. På travbanan i Karlstad visade han upp sina kunskaper och var snabbast av samtliga WRC2-bilar.

Under lördagen avslutades Svenska rallyts historiska klass. Vinnare där blev Kenneth Tomasson tillsammans med sin kartläsare Per Viksten. Två blev Petter Solberg, följd av Mats Jonsson på tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt i Värmland 2018

Mer i ämnet