Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joar Dahlström ville veta mer om bland annat skolbyggnaden i Heniola utanför Kristinehamn, och sökte till SVT:s program ”Det sitter i väggarna”. Häng med in i huset i klippet. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Joar Dahlström i Kristinehamn medverkar i SVT:s ”Det sitter i väggarna”

Publicerad

För tre år sedan köpte Joar Dahlström och hans sambo Oscar Täng skolbyggnaden och lärarbostaden i Heinola utanför Kristinehamn. Nu har de blivit utvalda att medverka i SVT:s populära program “Det sitter i väggarna”.

– Vi ser fram emot att få grotta ner oss och veta mer om platsen, säger Joar Dahlström.

Det är tionde säsongen som det populära programmet “Det sitter i väggarna” produceras för Sveriges Television. Joar Dahlström är intresserad av både byggnadsvård och byggnadshistoria, och för honom var det självklart att söka till programmet.

– Jag sa ingenting till min sambo förrän vi hade fått besked att vi skulle få vara med, så han blev lite tagen på sängen, men jag tror det kommer bli så bra, säger Joar och ler.

Driver byggnadsvårdsbutik

Han har sedan länge varit intresserad av gamla byggnader och antikviteter, och till vardags driver han en byggnadsvårdsbutik i Karlstad.

Skolbyggnaden och lärarbostaden är det fjärde huset som Joar Dahlström renoverar.

Produktionsbolaget Baluba, som producerar programserien “Det sitter i väggarna” för SVT, säger att skolbyggnaden och lärarbostaden i Heinola utanför Kristinehamn är intressanta ur både byggnadsvårds- och ett historiskt perspektiv.

– Det finns flera spännande punkter som kommer ligga till grund för ett mycket fint avsnitt, säger Patrik Anderzon, redaktör på Baluba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.