Foto: TT

Jonas Karlsson lämnar SVT

Uppdaterad
Publicerad

Tv-profilen Jonas Karlsson lämnar SVT. Den populäre programledaren är klar för Discovery Networks och Eurosport.

”Tanken att göra något annat har funnits länge” skriver Jonas Karlsson själv på Twitter.

SVT:s sportjournalist Jonas Karlsson lämnar public service-företaget för att i stället jobba för Discovery Networks och Eurosport med sikte på vinter-OS i Pyeongchang 2018.

SVT-profilen Jonas Karlsson, avslöjade själv nyheter på Twitter under onsdagseftermiddagen.

”Har trivts kanon på SVT, men tanken att göra något annat har funnits länge. När Discovery hörde av sig i vintras kändes det klockrent” skriver han.

Jonas Karlsson, uppvuxen i Karlstad, har jobbat på SVT i 17 år som reporter, programledare, kommentator och krönikör.

– Jag lockas av rättigheterna och det breda utbudet som finns på Discovery Networks, inte minst i och med Eurosports kanaler. Det skapar möjligheter. Dessutom tycker jag att det ska bli kul att återgå till att vara programledare igen, säger Jonas Karlsson i ett pressmeddelande.

”En drömvärvning”

Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks beskriver värvningen som en drömrekrytering.

– Det känns helt underbart. Det är verkligen en drömvärvning. Nu storsatsar vi på vinter-OS i Pyeongchang 2018 och Jonas Karlsson har en närmast unik kompetens kring vintersport, som han har byggt upp under sina 17 år på SVT. Han passar som handen i handsken, säger Emir Osmanbegovic till SVT Nyheter Värmland.

Jonas Karlsson kommer att vara programledare på Discovery Networks under vinter-OS 2018.

– Under OS kommer han att ha en programledarroll, och vad han gör fram tills dess och efteråt kommer vi att sätta oss ner och skissa på, säger Emir Osmanbegovic.

Fakta: Jonas Karlsson

Ålder: 38

Född: Karlstad

Bor: Nacka

Familj: Gift med Linn, pappa till Saga (2 år)

Karriär: Anställd på SVT Sport mellan 1999-2016. Arbetat som programledare, reporter, krönikör och kommentator. Mellan 2013-2015 var han projektledare för ”Vinterstudion” och VM i skidor i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.