Jonas laddar för rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Kartläsaren Jonas Andersson satsar hårt i rally-VM tillsammans med norrmannen Mads Östberg vid ratten. Efter två pallplatser tidigare i Rally Sweden är de nu ute efter en seger.

Uppladdningen inför Rally Sweden har nu börjat.

Värmlands och Sveriges stora hopp är kartläsaren Jonas Andersson från Gunnarskog. Han och norske föraren Mads Östberg testkörde på fredagen i skogarna väster om Torsby.

Svenska rallyt 2013

– Det känns väldigt bra, vi vet att vi har en bil som går bra, säger Jonas Andersson.

På lördag kör teamet Rally Finnskog, som fortsatt uppladdning inför den kommande VM-tävlingen.

2011 blev det en andraplats, förra året kom de på tredjeplats och i år satsar Jonas Andersson och Mads Östberg på förstaplatsen i Rally Sweden. De har kört ihop i fem år och vann förra årets VM-deltävling i Portugal.

Trots att det milda vädret har oroat teamet en aning, satsar de stenhårt på Rally Sweden. Och att rallyt på söndagen även körs i Norge är bara positivt för dem.

– Ja som svensk-/norskt team känner vi ju att både Sverige och Norge hejar på oss. Det är ju alltid kul, säger Jonas Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2013

Mer i ämnet