”Du skriver dialogen, jag skriver skiten däremellan”, säger Peter Mohlin om hur Peter Nyström brukar beskriva författarsamarbetet. Foto: SVT

Kaffeskrapan spelplats för deckarduons morddrama

Publicerad

De gjorde succé och fick pris för sin första deckare. Nu kommer deckarduon Peter Mohlin och Peter Nyström med bok nummer två om svenskamerikanen och tidigare FBI-agenten John Adderley som ska lösa ett nytt mordfall i Karlstad.

Första romanen av Peter Mohlin och Peter Nyström, ”Det sista livet”, belönades med Crimetime Award – Årets deckardebut 2020, har sålts i snart 100 000 exemplar i Sverige och dessutom sålts till uppåt 30 länder.

I uppföljaren ”Den andra systern” blir en av två systrar, som har grundat ett dejtingföretag, mördad i Karlstad och den vältränade och snygge kriminalaren John Adderley, boende på Bryggudden i Karlstad, har ett nytt fall att lösa.

Varför det blev just Karlstad och hur det funkar att skriva tillsammans berättar de om i klippet ovan.

Författarduon räknar med en fortsättning på sin deckarserie med åtminstone två böcker till med John Adderley och Karlstad i centrum. Vad det gäller eventuella TV-anbud är de än så länge hemlighetsfulla men säger att hoppet finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.