Foto: SVT

Kalhyttan drabbas av mildvädret

Publicerad

Nu har Kalhyttan i Filipstad tvingats stänga sin försäljning av dagkort för längdskidåkning. Anledningen? Det finns i stort sett inga spår att åka.

– Just nu har vi inte mycket till spår, säger Lennart Dahlgren som är spåransvarig på Kalhyttan. 

Sedan början av december har det varit skidåkare i spåren på Kalhyttan och senast i tisdags var det en tävling med ett hundratal deltagare.

I dag är det inga åkare ute alls när SVT besöker den kommunala skidstadion. Och kommande tävling på tisdag ligger pyrt till. Det finns ingen snö och den lilla konstsnö som gått att tillverka i vädret den senaste tiden har enbart räckt till en kort sträcka.

– Vi har inget att erbjuda nu annat än en kort sträcka på 150 meter ungefär, säger Lennart Dahlgren.

Foto: SVT

– Klart vi har ett tapp på intäkter när vi inte kan sälja spårkort men det som är tråkigt är ju med tanke på alla dem som inte kan få åka skidor, säger Mattias Edin som är arbetsledare på fastighetsservice på Filipstads kommun.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.