Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör polis Lennart Hynynen berätta mer om kamerorna i klippet. Hör också var polisen i nästa skede vill sätta upp övervakningskameror i Karlstad. Foto: SVT

Kameror på plats på Kronoparken

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen håller man på att sätta upp de sista efterlängtade kamerorna på Kronoparken i Karlstad som ska förebygga brott, öka tryggheten och komma åt brottslighet. Totalt är det fyra kameror som sitter utplacerade på två fasader.

– Vi vet om att det pågår öppen drogförsäljning i området och därför vill vi ha kameror, säger kommunpolis Lennart Hynynen.

Övervakningskamerorna är process där polis och kommunpolitiker har samarbetat. Hynynen trycker på att det vanliga polisarbetet forskrider som vanligt, kamerorna är endast ett verktyg.

Kamerabilderna går till en ledningscentral i Örebro men polisen i Karlstad ska också kunna logga in och styra kamerorna på Kronoparken.

Inte prioriterats

Polisen har väntat på kamerorna till Kronparken i flera år men områden som klassats som utsatta har prioriterats, bland dessa finns Vivalla i Örebro. Kronoparken i Karlstad har senaste åren drabbats av en hel del oroligheter med bland annat skottlossningar och narkotikaförsäljning, vilket gjorde att polisen gjorde sig mer synliga i området.

Hör polis Lennart Hynynen berätta mer om kamerorna i klippet. Hör också var polisen i nästa skede vill sätta upp övervakningskameror.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer