Kapning via pokersidor

Uppdaterad
Publicerad

Idag startar rättegången vid Värmlands Tingsrätt mot 10 personer som står åtalade för grovt bedrägeri och dataintrång.  Med hjälp av kapade inloggningsuppgifter har de kommit över mer än två miljoner kronor via olika pokersidor på internet.

Rättegången som startar idag gäller brott som begicks mellan 2007 och 2011. Och av de tio åtalade är sju stycken från Karlstad. Enligt åtalet ska de under flera års tid ha gjort intrång i databaser tillhörande olika nätpokerbolag.

De åtalade har genom dataintrång kommit över inloggningsuppgifter till hundratusentals användare på flera olika nätpokersajter, bland annat Svenska spel. På så sätt har man själva kunnat satsa andras pengar eller fört över dem till sina egna konton.

Redan 2011 genomförde polisen ett tillslag mot de åtalade och vid husrannsakan beslagtogs datorer, mobiltelefoner, usb-minnen och hårddiskar.

Totalt har de åtalade kommit över minst 2,4 miljoner kronor. Flera av de åtalade har delvis erkänt brott. Rättegången som startar idag beräknas hålla på till mitten av mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer