Karlstad bästa studentstad

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad gillas av studenterna. Det står klart efter att Karlstad blivit utsedd till ”Sveriges bästa studentstad” 2009-2010. Utmärkelsen delas ut av Sveriges förenade studentkårer.

I motiveringen står det att Karlstad får priset för ”sina innovativa lösningar och tillmötesgående inställning för studenternas situation. Karlstad är en studentstad som, likt solen, lyser starkt”.

Priset mottogs av kommunstyrelsens Linda Larsson (S), Prorektor Thomas Blom och studentkårens ordförande Susanna Svensson i Stockholms stadshus på tisdagskvällen den 5 maj.

– Vi är mycket stolta över utmärkelsen. Studenterna vid universitetet är viktiga för Karlstads tillväxt och vi har i många år arbetat målmedvetet med studentfrågorna,säger kommunstyrelsens ordförande Lena Melesjö Windahl (S), i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.