Deltagarna från ”Lerins lärlingar” samtalar med Lars Lerin. Kommunen var med i det uppmärksammade projektet. Foto: SVT

Karlstad nominerad till årets LSS-kommun

Publicerad

Karlstads kommun har nominerats till årets LSS-kommun.
– Vi ville skapa en mer flexibel verksamhet som bygger mer på deltagarnas individuella behov, säger Lars-Göran Melin, verksamhetschef funktionsstöd.

LSS står för lagen om stöd och service till funktionshindrade och syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma positiva inslag i arbetet med LSS. 

Karlstad lyfts fram bland annat efter uppmärksamheten kring tv-programmet Lerins lärlingar där kommunen var med i projektet..

– Tv-serien har hjälpt oss i vårt arbete på många sätt och vi har lärt oss mycket under resans gång. Att vi nu även har blivit nominerade till årets LSS-kommun känns verkligen som ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Marléne Lund Kopparklint, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

Stor bredd av aktiviteter

LSS-verksamheten erbjuder nu deltagarna en stor bredd av aktiviteter som bygger på deras olika intressen.

– Målet är att ha Sveriges bästa dagliga verksamhet. Vi satte det målet för tre år sedan och arbetar stenhårt för att lyckas, förklarar Lars-Göran Melin i pressmeddelandet.

Det är tidningen Heja Olika som står bakom priset Årets LSS-kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer