Foto: SVT

Karlstad nu över 92 000 invånare

Publicerad

Karlstads kommun har ökat sin befolkning med närmare 1100 personer under årets första nio månader, vilket är betydligt mer än under samma period förra året då ökningen var 684 personer.

– Karlstads kommun behöver växa för att vi ska ha skatteunderlag som kan trygga den framtida välfärden och servicen till Karlstadsborna, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M) i ett pressmeddelande.

Ökningen innebär att Karlstad den 30 september hade 92 218 invånare. Största delen av ökningen beror på att fler flyttat till kommunen än som flyttat härifrån.

– Det är verkligen glädjande att så många väljer att bosätta sig i kommunen, säger Per-Samuel Nisser, och fortsätter:

– Det är ett kvitto på att de satsningar vi gjort de senaste åren i form av ökat bostadsbyggande, rustande av skolor och förskolor, infrastruktur med mera, allt för att göra Karlstad än mer attraktivt, ger resultat.

Större än länets totala ökning

Karlstads befolkningsökning hittills i år är större än länets totala ökning. I länet ökade befolkningen med 968 personer under årets tre första kvartal, det är något fler än motsvarade period året innan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.