Foto: SVT

Karlstad satsar 10 miljoner för att minska skolket

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommun kommer under tre år att satsa 10 miljoner kronor på att öka elevnärvaron i skolan.

Ett resursteam bestående av familjebehandlare, skolsköterska, kurator och pedagog ska arbeta tillsammans med elevhälsan ute på skolorna för att förebygga olovlig skolfrånvaro.

– Det finns mycket att vinna på att främja skolnärvaron, både för individen och för samhället. Därför kommer det här att vara ett viktigt och prioriterat projekt runtom i våra skolor under de närmaste tre åren, säger Niklas Wikström ordförande i barn- och ungdomsnämnden i ett pressmeddelande.

Projektet kommer att drivas i samarbete mellan barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning och arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

– Tanken är att resursteamet ska arbeta tillsammans med elevhälsan ute på skolorna. Det handlar både om att kartlägga hur frånvaron ser ut på de olika skolorna men också att titta på de system som vi har idag och hur de kan vara till hjälp samt att planera för kompetensutveckling av personal, berättar Marie Jonsson, projektledare på barn- och ungdomsförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.