Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Andreas Stjärnhem berätta mer om vad sajten betyder i klippet. Foto: SVT

Karlstadbolag vann pris för att stoppa barnporr

Uppdaterad
Publicerad

Karlstadbolaget Sticky Beat har vunnit priset årets mest värdefulla tech för Ecpat/säker uppladdning vid Tech Awards Sweden.

– Det är jätteviktigt, säger Andreas Stjärnhem, innovation manager.

Säker uppladdning är en sajt där barn själva kan ladda upp bilder av övergrepp – för att bilderna sen ska hittas och tas bort från internet.

– Det är otroligt viktigt att det är säkert så vi har byggt ett superkrypterat system, säger Andreas Stjärnhem.

Hör mer om vad sajten betyder i klippet.

Juryns motivering

När tech är som bäst är värdet ovärderligt! Med sin smarta och enkla tjänst visar vinnaren av Årets mest värdefulla användning av tech hur en digital lösning kan göra verklig skillnad. 

Vinnarna har framgångsrikt bidragit till att minska det psykiska lidandet för tusentals barn och ungdomar. Att hitta sexuellt kränkande bilder och filmer på nätet är fruktansvärt. Att i det ögonblicket kunna ta kontroll över spridningen och ta bort bilder och filmer är otroligt viktigt.

Ett inspirerande samarbete som är obeskrivligt värdefullt och som verkligen visar att det som finns på nätet, inte alltid behöver vara kvar. Vinnaren i Årets mest värdefulla användning av tech är Ditt Ecpat/Säker uppladdning av Sticky Beat och Ecpat Sverige.  

Källa: TechSverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.