Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag presenterade Jesper Johansson (MP), kollektivtrafiknämndens ordförande, och trafikdirektör Mattias Bergh om förändringarna i busstrafiken. I klippet kan du även höra om de nya biljettpriserna. Foto: Maja Yngve/SVT

Karlstadsbuss blir Värmlandstrafik – nu sänks biljettpriset

Uppdaterad
Publicerad

De två varumärkena Värmlandstrafik och Karlstadsbuss slås samman för att bli ett nytt Värmlandstrafik.
– Vi gör detta för vi vill bli dubbelt så bra, säger Mattias Bergh, trafikdirektör i Region Värmland.

Under tisdagsmorgonen gick Värmlandstrafiks första buss från hållplats Inre hamn till Regionens hus. Men det är först den 11 december som sammanslagningen träder i kraft på riktigt och i samband med det kommer en rad olika förändringar ske.

– Vi kommer sammanföra våra webbsidor till en gemensam, som kommer ha mer brett och totalt innehåll, säger Mattias Bergh.

Snabbusslinjen byggs ut

Snabbusslinjen som går mellan Stora torget och Ruds bytespunkt i Karlstad kommer även byggas ut och förlängas västerut förbi sjukhuset bort till Jakobsberg. Målet är att busslinjen om några år ska fortsätta över älven till Bergviks handelsområde.

– Tanken är att vi ska bygga en snabbare och effektivare kollektivtrafik, säger Mattias Bergh.

Hör Mattias Bergh berätta i klippet om de nya biljettpriserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer