Kommunalrådet Erik Nilsson (KD) tillbakavisar anklagelserna från Peter Sörensen, fullmäktigeledamot för Karlstadpartiet Livskvalitet. Foto: SVT

Karlstadpartiet anser att kommunen medvetet mörkar insyn

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer allvarlig kritik från Karlstadpartiet Livskvalitet mot kommunledningen, som man anser medvetet mörkar insyn. Det här vill partiet också lyfta som en av de viktigaste frågorna inför kommunvalet nästa år.

– Diarieföring, transparens, medborgarinflytande... Det måste jag säga, där finns otroliga brister i Karlstad kommun, säger Peter Sörensen, fullmäktigeledamot för Karlstadpartiet Livskvalitet.

Hör Sörensen (Karlstadpartiet) framföra den skarpa kritiken – och Nilsson (KD) bemöta den i klippet ovan.

Sörensen säger att det är kaos på ett antal områden.

– Kaos i alla projekten, kaos i all kommunikation, kaos i hur regler följs.

Men kommunalrådet Erik Nilsson (KD) tillbakavisar Sörensens anklagelser.

– Det är ganska grova anklagelser. Men jag är inte förvånad, det handlar om ett parti som kämpar för sitt existensberättigande i politiken i Karlstad. Deras huvudfråga finns inte kvar längre, nu famlar man lite efter att hitta sin roll.

Sörensen säger att kommunen inte följer offentlighetslagstiftningen och ger som exempel att mejl inte regelmässigt diarieförs.

– Det är självklart så att någon gång har det kanske blivit fel, då lär vi oss av det. Men det finns inget systemfel, säger Erik Nilsson.

Nej till Mumin huvudfråga

Karlstadpartiet Livskvalitet fick i det senaste kommunvalet i Karlstad tre mandat i kommunfullmäktige. En av partiets huvudfrågor var att stoppa en etablering av ett Muminland på friluftsområdet Skutberget.

Efter valet har två av ledamöterna hoppat av från partiet.

Peter Sörensen säger att han räknar med att partiet ska få fram en lista med cirka 15 namn till valet nästa år och få en vågmästarroll i kommunpolitiken nästa mandatperiod.

– Vi siktar på att kunna dubblera siffrorna från förra valet och kanske få sex mandat. Men det är ju upp till Karlstadsborna.

Se när frågan diskuterades i vår nyhetsstudio i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.