Foto: SVT

Karlstadpartiets ordförande om avhoppen

Uppdaterad
Publicerad

Karlstadpartiet Livskvalitet har nu en plats kvar i kommunfullmäktige efter att ledamöterna Sofia Mörtel och Göran Svensson meddelat att de hoppar av partiet. De kommer ha kvar sina platser i fullmäktige, som politiska vildar.
– Det är inte bra för oss, vi har fått några röster och det vill vi använda så väl som möjligt. Nu har vi bara en av tre, nej, det fungerar inte bra, säger Anders Halvarsson (KP).

Enligt Halvarsson är det inte Skutbergsfrågan som ligger bakom avhoppen.

– Nej, där har vi samsyn. Då tänker jag, har jag som ordförande gjort någonting som de tycker är fel? Men nej, det är det inte heller. Jag förstår inte ideologiska skälen.

Vad ska ni göra nu för förhindra fler avhopp?

– Vi ska träna oss i att vara ett parti, vi är ju trots allt bara ett halv gammalt. Vi har inte hundra års erfarenhet som andra har. Träna och se vad vi kan göra för att bli bättre, säger Anders Halvarsson (KP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer