Tingvallagymnasiet har fortfarande brister, menar Skolinspektionen. Nu riskerar Karlstad kommun vite på 1,2 miljoner kronor om man inte tar tag i problemen. Foto: Google

Karlstads kommun riskerar miljonvite

Publicerad

Skolinspektionen konstaterar i ett beslut att Tingvallagymnasiet fortfarande har brister i verksamheten. Nu riskerar kommunen ett vite på 1,2 miljoner kronor.

Det var efter en inspektion som Skolinspektionen i april förra året meddelade att verksamheten på skolan hade brister inom bland undervisningen, särskilt stöd och åtgärder mot kränkande behandling.

I höstas redovisade ledningen för skolan de åtgärder man vidtagit men under torsdagen meddelade alltså Skolinspektionen att man fortfarande ser brister på de aktuella områdena. Nu har Karlstads kommun drygt tre månader på sig för att åtgärda och redovisa bristerna, annars riskerar man ett vite på 1,2 miljoner kronor.

– Vi tar kritiken på största allvar och det har vi gjort redan från första början. Vi har vidtagit flera åtgärder, men de har ännu inte fått tillräcklig effekt och nu intensifieras arbetet under våren, säger Birgitta Larsson, skoldirektör på gymansie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Karlstad i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer