Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlstads ridklubbs ordförande Inger Edfors är orolig för klubbens framtid. Hör hennes oro i videon ovan. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Karlstads ridklubb i akut ekonomisk kris

Publicerad

Karlstads ridklubb befinner sig i en akut ekonomisk kris. För att klara verksamheten på nuvarande nivå resten av året fattas runt en miljon kronor – men Karlstads kommun har avslagit klubbens ansökan om mer pengar.

– Läget är allvarligt, säger Karlstads ridklubbs ordförande Inger Edfors.

Svenska ridsportförbundet utredde under våren klubbens ekonomi på uppdrag av Karlstads kommun och fann bland annat att klubben inte kan bedriva ridskoleverksamhet i full skala på grund av att de inte har nog med hästar som klarar kraven. Det gör att intäkterna inte heller blir stora nog för att klara kostnaderna för anläggningen. Därtill är anläggningen i stort behov av underhåll och reparation.

– Nu sitter verksamhetschefen och ridlärarna och tittar på hur man ska lägga upp höstens lektionsverksamhet för att det ska vara bra för hästarna – men också så attraktivt som möjligt för de ridande, för det är det som ger intäkterna, säger Inger Edfors.

Sökt extra stöd

Ridklubben har vänt sig till Karlstads kommun för att få ekonomiskt stöd. Men under måndagen avslogs ridklubbens begäran av kultur- och fritidsnämnden som inte anser att klubben, som har runt 370 medlemmar, kunnat visa någon långsiktig plan för att komma tillrätta med sina ekonomiska problem.

– Kommunen har öppnat för en ny ansökan. Men då behöver de ett bättre underlag för att kunna hjälpa oss, säger Inger Edfors.

I videon ovan ger Inger Edfors uttryck för sin oro för ridklubbens framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.