Foto: SVT

Karlstadsbo anmäler Radiotjänst

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig man i Karlstad anmäler Radiotjänst AB till Allmänna reklamationsnämnden. Enligt anmälan har Radiotjänst skickat en faktura till mannen trots att han inte har någon tv.

”Inget har beställts dom har antagit att vi har en tv och skickat en faktura till oss fast vi inte äger en tv och på det sättet satt min familj i skuld till dom vilket jag ser som ett hot”, skriver mannen.

Radiotjänst hade enligt anmälaren ringt och sambon uppfattade att de frågade som om de hade tillgång till digitalbox, vilket de kan få då det ingår i hyran men inte nyttjar eftersom de precis flyttat och saknar tv.

”Kommunistisk propaganda”

Han har också synpunkter på fakturans summa och programutbudet inom SVT och menar att så länge dom sänder ”kommunist propaganda alternativt hjärntvätt av vänstervriden propaganda” så ska man själv få välja om man vill ha tv eller inte.

Mannen kräver nu att tv-licensen sägs upp och fakturan på 585 kronor makuleras och tillägger: ”Men att jag återkommer när jag köpt tv vilket bör ske inom ett par månader.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.