Karlstadsbo nominerad till Kampsportgalan

Uppdaterad
Publicerad

Anders Pettersson, ledare i den lokala Shorinji Kempo-klubben, har chans att vinna kategorin ”Årets Traditionella Utövare” på Kampsportgalan.

– Det är kul. Men ska jag vara ärlig så hade jag hellre sett att en kompis till mig blev nominerad. Han var halvt förlamad efter sin operation av hjärntumör och läkarna menade att han inte skulle kunna träna mer, men han har en järnvilja och har kommit tillbaka mycket starkt och även fixat att åka med till Japan och graderats till femte graden av svart bälte, säger Anders Pettersson.

Han har en gedigen erfarenhet av Shorinji Kempo, som han tränat i trettio år. Förra året blev han den första i Sverige att graderas till sjätte gradens svart bälte. Han har tävlat i VM och är ordförande i Svenska Shorinji Kempoförbundet. Dessutom har han översatt flera av Shorinji Kempo:s skrifter från japanska till svenska. Nu har han också chansen att lägga till titeln som ”Årets Traditionella Utövare”, i vilken kategori han nu är nominerad.

– Det är ju kul att idrotten får synas. Shorinji Kempo är liten och syns inte i så många sammahang, säger Anders Pettersson.

Kampsportsgalan hålls den 22 mars på Berns i Stockholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.