Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på en rundvandring i lekparken i Minecraft och hör Selma Holmqvist, Tone Lindblom och Molly Jernström berätta mer i klippet. Foto: Maria Haglund/SVT

Karlstadselevernas drömlekpark kan bli verklighet

Publicerad

Tre klasskamrater på Södra Råtorpsskolan skapade sin drömlekpark. Deras idé var med i Ung Företagsamhets Grundskoleutmaning i våras och nu ska kommunfullmäktige besluta om parken ska bli verklighet.

– Jag tycker det är ganska otroligt faktiskt, säger Molly Jernström, som är en av eleverna bakom idéen.

Tone Lindblom, Selma Holmqvist och Molly Jernström i åk 3 på Södra Råtorpsskolan har skissat upp djungelparken och sen byggt den i en virtuell värld i spelet Minecraft. Hela klassen jobbade med sina projekt under närmare tio lektioner i ämnen som teknik och bild.

– Vi har lärt oss mest att samarbeta och också vad en entreprenör är, säger Tone Lindblom.

”Eleverna har verkligen gjort ett kanonjobb med att designa den här djungelparken med många nytänkande och hållbara inslag. Därför vill vi i det grönröda styret avsätta en miljon kronor på att förverkliga barnens idéer”, skriver kommunalrådet Linda Larsson (S) i ett pressmeddelande.

Följ med på en rundvandring i den tänkta lekparken och hör tjejerna berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.