Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vinnaren i videon om vad Lilla Psykologpriset 2024 betyder och hur hennes bakgrund kan vara till hjälp i kontakten med utsatta unga. Foto: Maria Haglund/SVT

Här är vinnaren av Lilla Psykologpriset 2024 – möt studenten Olivia Rosén

Uppdaterad
Publicerad

Psykologistudenten Olivia Rosén vid Karlstads universitet är vinnare av Lilla Psykologpriset 2024. Hon imponerade på juryn med sitt stora engagemang för att minska stigma kring psykisk sjukdom och olika former av utsatthet.

– Det känns otroligt bra, jag brinner för att jobba med barn och unga, säger hon.

Hon fick 22 nomineringar till priset och utanför studierna är hon mycket engagerad. Hon är mentor i ett mentorskapsprogram för ungdomar i utsatta områden, studentambassadör vid universitetet och hon jobbar som vikarie på barn- och ungdomspsykiatrin i Karlstad.

För sju år sen kom hon till Sverige från Azerbajdzjan och det var en stor omställning.

– Den resan var inte lätt, det var ganska mycket ensamhet och jag hade kanske lite svårt att hitta vänner.

För Olivia vände mycket när hon kom in på psykologprogrammet 2020.

Hör vinnaren berätta i videon vad Lilla Psykologpriset 2024 betyder och hur hennes bakgrund kan vara till hjälp i kontakten med utsatta unga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.