Foto: SVT

Kårordförande misstänkt för trolöshet mot huvudman

Uppdaterad
Publicerad

Ordföranden för Karlstad studentkår har lämnat alla sina uppdrag efter att det uppdagats misstänkta oegentligheter i verksamheten.

Karlstads studentkår har beslutat polisanmäla sin ordförande för trolöshet mot huvudman. Vilken typ av oegentligheter som föranlett detta vill inte studentkåren uttala sig om i dag.

– Jag har inga kommentarer, säger studentkårens kommunikatör David Snårelid.

Enligt uppgifter till NWT ska det dock röra sig om att ordföranden använt studentkårens bankkort för privata inköp. Hur stora belopp det rör sig om är oklart.

– Inga kommentarer. Vi låter polisen utreda detta, säger David Snårelid.

På studentkårens hemsida uppges att ordföranden lämnat alla sina uppdrag, bland dem ordförandeuppdraget, uppdraget som studentrepresentant i Universitetsstyrelsen, Drivhusets styrelse och Stiftelsen Karlstads studentbostäders styrelse. Studentkårens ordförande har varit bortkopplad från verksamheten sedan den 25 augusti .

– Vi har efter att ha rådfrågat våra jurister beslutat upprätta en polisanmälan. Den är inte inlämnad än men det sker i det närmaste, säger David Snårelid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.