Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Titta Nala, vad häftigt!” – starta klippet för att se ett av de flera möten som Kenta Turtiainen och hunden Nala haft med bävern i Storfors. Foto: Privat

Kenta och Nala fick närkontakt med ”Bosse Bävling” – två gånger om

Uppdaterad
Publicerad

Kenta Turtianen, 58, i Storfors såg på SVT:s Landet runt hur en hundägare fick närkontakt med en bäver. Några dagar senare var det hans och hunden Nalas tur.

– Vilken mäktig naturupplevelse!

Kenta Turtiainen och American Bully XL-hunden Nala, 17 månader, har sin dagliga runda runt i Storfors. De senaste dagarna har de dock fått sällskap på sina promenader.

– Nu har vi träffat ”Bosse Bävling” två gånger på tre dagar, säger Kenta till SVT Nyheter Värmland, och fortsätter:

– Jag har sett att vi har en bäverhydda här utanför, men bara sett honom simma omkring sommartid. Det var en mäktig naturupplevelse att få närkontakt med honom. Flera gånger, säger Kenta.

Markoolios mamma har satt spår: ”Jag är ju finsk”

Namnet ”Bosse Bävling” kommer naturligtvis efter Markoolios mamma Irma Lehtosalo som i en tv-serie döpte en bäver till ”bävling”.

– Jo. Jag är ju finsk, och jag tyckte att det var ett namn som passade honom, säger Kenta.

Se klipp från Kentas och Nalas närkontakt med Bosse Bävling i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.