Keolis får hand om servicetrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Värmlandstrafik kan teckna ett femårigt avtal med Keolis om färdtjänsten. Tre taxibolag som tidigare begärt överprövning av upphandlingen drar sig ur.

När Keolis vann upphandlingen om färdtjänsten i fem av sex områden i Värmland hösten 2015, överklagades alla de fem områdena av lokala taxibolag. När taxibolagen nu drar tillbaka sin begäran om överprövning av upphandlingen innebär det att Värmlandstrafik kan teckna det ursprungliga avtalet.

”Glädjande besked”

– Ett väldigt glädjande besked som innebär att vi kan teckna det avtal som var tänkt från början, säger Anders Wahlén, chef för servicetrafiken hos Värmlandstrafik.

Kontraktet kan tecknas med start 1 juli 2016 och det finns möjlighet till en förlängning med ytterligare två år, utöver de första fem. Avtalet är värt drygt 500 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.