Chefsåklagare Niclas Wargren vid åklagarkammaren i Karlstad leder den nyöppnade utredningen kring fyraårige Kevins död i Arvika 1998. Foto: SVT

Resultat från Kevin-utredningen närmar sig

Publicerad

Niklas Wargren uppger att utredningsarbetet i Kevin-fallet till stor är klart. Han hoppas kunna presentera resultat snart.
– Jag vill kunna svara på så många frågor som möjligt innan den här månaden är slut, säger han.

På onsdagen rapporterade Dagens nyheter att DNA-analysen av Kevins kläder är klar. Nu meddelar chefsåklagare Niklas Wargren att ett resultat från utredingen borde kunna presenteras snart.

– Nu har vi egentligen allt utredningsmaterial klart, i det stora hela har vi gjort allt vi behöver, säger han.

– I ett sådan här situation behöver man fundera på hur ett besked ska publiceras, men så mycket jag hinner jobbar jag med det.

Wargren säger att han har svårt att ge ett exakt datum för när ett besked kan komma, men innan mars är slut hoppas han kunna ha något klart.

– Jag jobbar på att kunna ge någon form av besked ganska snart men när beror på hur mycket det är att göra med andra utredningar, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet