Kevins pappa ger ut bok

Uppdaterad
Publicerad

I augusti har det gått 15 år sedan fyraårige Kevin i Arvika dödades av andra barn. Nu ger Kevins pappa ut en bok.

– Att tala om det är fortfarande väldigt, väldigt jobbigt eftersom man känner en sådan total maktlöshet, säger Kevins pappa Patrik Skog.

Det var en söndag i mitten av augusti för snart 15 år sedan det ofattbara inträffade. Fyraårige Kevin hittades död i Kyrkviken i Dottevik utanför Arvika. Det visade sig senare att det var andra barn som dödat honom.

Efter det var Patrik Skog på väg att gå under och han flydde in i musiken. Och det var inte bara positivt.

– Det jag inte förstod var att jag isolerade mig i musiken och blev som instängd i en bubbla. Musiken blev det viktigaste.

När Patrik Skog många år senare träffade en ny kvinna ville han berätta för henne om sin bakgrund och han ville göra det i skriftlig form. Den texten utvecklades senare till boken om hans liv.

Historien börjar i hans barndom som var fylld av sociala problem. Hans pappa var alkoholist och hans mamma var psykiskt sjuk.

– Hoppas att min lärdom kan bli till nytta för andra som läser boken.

Även om de upplevelser han bär med sig inte går att glömma lever han i dag ett bra liv, säger han.

Han har ett jobb som vaktmästare och han är en mer social person.

– Det som hände kommer alltid finnas med mig. Men på något vis har jag lärt mig att behandla tankar och minnen på ett sunt sett.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet