Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi har sett en möjlighet att driva på den gröna omställningen, säger C-G Salomonsson i det byalag som drivit på för att få laddstolpar till Fagerås. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Kil har fått sina första laddstolpar – i Fagerås

Publicerad

I dag invigdes de första laddstolparna i Kils kommun. Men de står inte i centralortens centrum utan i det mer perifera Fagerås.

– Vi har sett en möjlighet att driva på den gröna omställningen, säger C-G Salomonsson i det byalag som drivit på för att få laddstolpar till Fagerås.

Fagerås höll på att dö sotdöden efter att huvudvägen mellan Karlstad och Torsby drogs om och hamnade en bit väster om orten. Men 2013 köpte Fagerås byalag den gamla macken i Fagerås. Med stöd av kommunalt beviljade landsbygdsmedel tog sedan en väldig utveckling fart.

– Vårt mål har hela tiden varit att skapa god service för bygdens folk, säger C-G Salomonsson i Fagerås byalag.

Sedan dess har den nedlagda gamla bensinmacken med vidhängande restaurang fått nytt liv med pizzeria, vägkrog, livsmedelsbutik och publika snabbladdstolpar. Näst på tur står en tvätthall för bilar.

I videon ovan hör du vad laddstolparna har för betydelse för såväl lilla Fagerås som hela Kil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.