Klartecken till äventyrslekplats på Skutberget

Uppdaterad
Publicerad

Det är Föreningen Skutbergets Wenner som överklagat stadsbyggnadsnämndens beslut om både strandskyddsdispens och bygglov. Stadsbyggnadsnämnden beslutade den 24 mars att ge lekplatsen både strandskyddsdispens och bygglov. Men länsstyrelsen går på kommunens linje och skriver i sitt beslut att den beviljade strandskyddsdispensen är förenlig med strandskyddets syften, och att stadsbyggnadsnämnden gjort en korrekt bedömning när den beviljat dispensen.

Länsstyrelsen avslår också överklagan gällande bygglovet för äventyrslekplatsen. Detta gjordes efter det att byggandet av lekplatsen blivit både polisanmäld och överklagad till länsstyrelsen och länsstyrelsen skickat tillbaka ärendet för fortsatt hantering till stadsbyggnadsnämnden.

Lockar barnfamiljer

– Detta är ett mycket glädjande beslut, främst för alla barn som besöker Skutberget i framtiden. Lekplatsen kommer att bli ett fint tillskott till de aktiviteter som redan finns här och kommer säkert locka många barnfamiljer hit. Jag hoppas att den kan bli klar redan till sommaren trots de förseningen vi haft, säger Erik Nilsson, (KD), ordförande stadsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Inte rätt att överklaga

Länsstyrelsen anser i sitt beslut att föreningen inte har rätt att överklaga bygglovet och prövar därför inte ärendet. Strandskyddsdispensen har däremot prövats av länsstyrelsen, som anser att även om lekplatsen skulle få en liten avhållande effekt så är den inte särskilt stark och beslutar därför att avslå överklagan. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer