Arkivbild. Foto: SVT / TT

Knark och fylla i Arvika – hamnfesten är igång

Publicerad

Offentlig urinering, spring framför tåget och knark. Arvika hamnfest drog igång på torsdagen och det har inneburit extra arbete för Polisen – som dock inte lägger någon skuld på arrangören.

 – Det är ju inte deras fel att folk beter sig som de beter sig, säger Lars Hedelin, presstalesperson för Polisen i Region Bergslagen.

Klockan 02:17 fick en man i 25-årsåldern en ordningsbot.

– Det var ett geni som sprang över spåren precis när tåget kom, säger Lars Hedelin och tillägger att mannen klarade sig välbehållen. 

Under kontroll

Två andra män är misstänkta för narkotikabrott, varav en även för brott mot knivlagen. I en A-traktor hittades alkohol trots att passagerarna var minderåriga. Någon kissade där man inte får.

– Det var mycket att göra men under kontroll.

Rekordstökigt i Rättvik

I Rättvik, som ingår i samma polisregion och där Classic car week pågår, var det däremot rekordmånga fulla personer som blev omhändertagna av polis.

– Där är det rena misären. Det är mycket mer folk där, helt enkelt, men jag vill inte spekulera i varför det är som det är i Rättvik. För varje natt har det blivit värre, säger Lars Hedelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.