Visa alla (2)

Kommun rev skateboardramp av misstag: ”Det kom som en chock”

Publicerad

Det var under Karlstads Skateboardklubbs inomhuspremiär igår som nyheten att rampen på Borgmästarholmen rivits nådde klubben.
– Det kom som en chock, säger Rasmus Petersson på Karlstad Skateboardklubb.

Senast i somras hade klubben, som vanligtvis håller till inne i skate- och bmx-hallen, utomhusverksamhet på rampen på Borgmästarholmen.

– Det är skitkonstigt, vi hade ungdomsverksamhet senast i somras. En verksamhet som kommunen gett stöd för, säger Rasmus Petersson.

Nu är alltså rampen, som klubben själva byggt, riven. Utan att klubben fått veta någonting.

– Jag känner mig helt förvirrad och förstår inte varför. Det är ett stort steg tillbaka för vår verksamhet. Extra tråkigt eftersom Karlstad kommun är en kommun som inte har en skateboardpark utan vi är hänvisade till ramper utomhus.

Rampen brann ner 2008 men byggdes upp igen 2011 med hjälp av medlemmar och stöd från kommunen. Karlstads skateboardklubb har runt 1700 registrerade medlemmar och har aktiviteter nästan varje dag.

Rasmus Petersson hörde av sig till sin kontakt på kultur- och fritidsförvaltningen direkt, men fick inte något svar där heller.

– Nej, han blev lika chockad som vi.

”Det är beklagligt”

Johanna Larsson (M) ordförande i Kultur- och fritidsförvaltningen visste själv inte om att rampen rivits. Efter att ha varit i kontakt med kultur- och fritidsförvaltningen säger hon nu på morgonen att det är ett misstag som begåtts.

– Det här är ett missförstånd mellan entreprenören och förvaltningen. Tanken var att den skulle flyttas. Den skulle inte rivas och absolut inte innan föreningen blev informerade. Det är beklagligt, säger Johanna Larsson (M).

På platsen där rampen stod ska det bli ett utegym, men Johanna Larsson (M) säger nu att Karlstad skateboardklubb kommer att kompenseras.

– De ska få en ny ramp. Det var ju deras ramp som revs. Det här är ett rent missförstånd, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer