Konsum ger tiggare frukost

Uppdaterad
Publicerad

Fram till jul kommer Konsum Värmland bjuda tiggarna utanför sina butiker på en frukostpåse.

Från och med imorgon tisdag kommer en frukostpåse, med smörgås, juice och en frukt, delas ut till samtliga tiggare som befinner sig utanför Konsums livsmedelsbutiker i Värmland.

– Det har varit en het debatt kring tiggare och vi känner att vi vill göra en god gärning för den här målgruppen nu inför jul.

Utdelningen av frukostpåsar kommer pågå fram till jul men Konsum Värmland säger också att man kikar på en mer långsiktig lösning för att hjälpa tiggarna tillsammans med Stadsmissionen och Hela Människan. VD Tomas Sjölander säger att man förstår att det här kan väcka vissa reaktioner.

– Många pratar om att det här är organiserade ligor men vi ser att det är enskilda individer som har det svårt. Vi hoppas på att väcka liv i andra företag som kan göra deras liv lite drägligare.

Är det inte bara ett PR-trick?

– Nej. hade vi gjort det som en PR-grej så hade vi nog valt något mindre kontroversiellt. Vi kommer säkert få reaktioner men vi står för våra värderingar, säger VD Tomas Sjölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.