Foto: SVT

Körförbud nattetid utökas i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Teknik- och fastighetsnämnden beslutade idag att utöka det körförbud som finns nattetid i centrala Karlstad med två timmar. Orsaken är att boende i innerstan klagat på störande musik från bilar.

Enligt beslutet gäller förbudet, som inte omfattar fordon med tillstånd, från midnatt till klockan sex på morgonen alla dagar i veckan.

– Vi vill göra vad vi kan för att försöka förhindra den här typen av beteende där folk kör omkring och medvetet försöker störa andra. Även om man bor i innerstaden så måste folk kunna ha det lugnt och skönt i sitt eget hem, säger Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden i ett pressmeddelande.

Redan idag är obehörig biltrafik förbjuden i centrala Karlstad mellan midnatt och klockan 04.00. Det beslutet fattades för att stoppa svarttaxitrafiken i centrum.

Ärendet lämnas nu över till polisen för ett yttrande.

– Först kommer polisen få yttra sig om den lokala trafikföreskriften. Det är ju de som har ansvaret att se till att förbudet efterföljs och att bötfälla de som bryter mot det, säger Per-Anders Bergman, teknik- och fastighetsdirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.