En märklig period har följt efter Mikaela Åhlin-Kottulinskys STCC-seger på Karlskoga Motorstadion Foto: Daniel Ahlgren

Kottulinsky: ”Helt fantastiskt skönt”

Publicerad

I ett pressmeddelande från PWR Racing beskriver Mikaela Åhlin-Kottulinsky själv känslorna kring beskedet att hon är första kvinnan någonsin att segra i ett STCC-race.

En märklig period har följt efter Mikaela Åhlin-Kottulinskys STCC-seger på Karlskoga Motorstadion. Att först bli historisk som första kvinna någonsin att vinna ett STCC-race, för att några timmar senare få segern borttagen på grund av en protest mot hennes bil, sedan vänta på att teamets överklagan ska behandlas för att få slutligt besked om hennes seger skulle få skrivas in ordentligt i historieböckerna.

– Jag har aldrig slutat att se det som en seger. För mig och teamet har det alltid varit tydligt att vår prestation gav oss det här resultatet, det har inget kunna ta ifrån oss. Men oavsett känns det helt fantastiskt skönt att få det här beskedet. De som tvivlat får nu svart på vitt att jag och hela teamet står som rättmätiga segrare i båda racen på Karlskoga Motorstadion. Nu ser jag med glädje fram emot STCC-finalen på Mantorp Park denna helg, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.