Kraftig smäll hördes i Karlstad i natt

Uppdaterad
Publicerad

Natten till tisdagen fick polisen flera samtal om en kraftig smäll som hörts över Karlstad. Flera patruller var ute och letade men ingen av dem hittade orsaken till smällen.

Flera personer i Karlstad ringde till polisen och berättade att de hört en kraftig smäll runt klockan 03.40. Samtalen kom från flera olika delar av Karlstad.

– Det första kom från en budbil som stod vid bensinmacken på Norrstrand, han sa att smällen lät som en bomb som kom i riktning från Sundstabadet, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Polisen skickade dit en patrull som letade, men de fann ingen orsak. En av de som hörde smällen var Sten Uno Berglund som bor på Bryggudden.

– Det var en riktig ordentlig smäll, jag tycker det var obehagligt. Jag såg en liten rökpelare från platsen, säger han till SVT Nyheter Värmland.

Såg rökpelare i riktning mot Bryggudden

Hans-Lennart Engqvist bor på Kvarnberget i Karlstad och var vaken i natt när han hörde smällen i riktning mot Bryggudden genom den öppna balkongdörren. Han rusade fram och såg en rökpelare någonstans mellan sig och Bryggudden.

– Rökpelaren var högre än höghuset på Bryggudden, så det måste ha varit en rejäl smäll, säger han.

Han uppskattar att han stod och tittade där i ungefär en minut och när han sedan tittade på klockan var den 04.01, alltså tjugo minuter tidigare än polisen uppgett.

– Jag såg ju att det var en bit bort, men det var ändå en så kraftig smäll. Jag undrade vad det var och kände mig orolig att det skulle smälla igen, säger han.

Flera samtal inkom

Efter smällen fick polisen ta emot fler samtal av boende i olika delar av staden som hört samma smäll.

– Vi hade minst tre patruller ute som letade på olika platser men ingen av dem fick något svar på vad det handlade om, säger Mats Öhman.

Vet du mer? Tipsa oss på telefon 054-230 250 eller mejla varmland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.