Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kraftiga reaktioner mot regionens möbelköp Foto: SVT

Kraftiga reaktioner mot regionens möbelköp

Uppdaterad
Publicerad

”Skärpning Region Värmland!”, ”Det kokar i mig”, ”Har de verkligen inget sunt förnuft kvar de som bestämmer över budgetar?”, ”Blir folk skvatt galna av att jobba på Region Värmland?”
Det har varit kraftiga reaktioner efter SVT:s avslöjande i fredags om regionens inköp av möbler för 1,8 miljoner till Regionens hus.

Det har kommit hundratals inlägg på sociala medier, de allra flesta är kritiska, många är rasande. Men regionstyrelsens ordförande, Fredrik Larsson (M), ser inga problem med inköpen – trots kärv ekonomi.

– De här möblerna är upphandlade enligt de regler vi har och då blir det här prislappen. Det är klar att vi har en kärv ekonomi, vi har alltid trångt läge när det gäller pengar i regionen men vi måste också våga jobba inför framtiden, säger Fredrik Larsson.

Det var ju möblerat förut, varför dög inte de möblerna?

– Vi har helt enkelt ändrat arbetssätt och gått över till ett mer aktivitetsbaserat arbetssätt och då ställer det lite andra krav på hur man möblerar och vilka typer av verktyg som behövs, säger Fredrik Larsson.

Möbler till topparna

Det handlar om möbler till ett 40-tal arbetsplatser i Regionens hus i Karlstad, till sammanträdesrum, så kallade touch downutrymmen och vissa gemensamhetsytor, bland annat till politiker och regionens högsta tjänstemän. Möbelsatsningen på 1,8 miljoner är första etappen, fler inköp planeras för Regionens hus.

Hur mycket mer möbler behöver köpas, tycker du?

– Det vet jag faktiskt inte, det är ju så att vi gjort en del förändringar nu i det att vi blivit region och medarbetare har bytt arbetsplatser och fått andra sätt att arbeta på och jag är inte insatt i nästa steg. Men vi måste hela tiden vara öppna för att förändras och vi behöver modernisera våra sätt att jobba, säger Fredrik Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer