Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristinehamn kommun riggar för att erbjuda kostnadsfria transporter till vårdpersonal, hör Jenny Sundquist, verksamhetschef äldreomsorg i Kristinehamn kommun om vilka utmaningar äldreomsorgen står inför. Foto: SVT/Jannie Flodman

Kristinehamn erbjuder gratis taxiresor till vårdpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Kristinehamns kommun riggar för att ordna med transporter till Nybble, Rudskoga och Ölme, det vill säga ytterdelarna av kommunen, för att få dit vikarier.

– Om körkort och bil är anledningen att inte få personal till ytterdelarna erbjuder vi kostnadsfria taxiresor, säger Jenny Sundquist, verksamhetschef äldreomsorg i Kristinehamn kommun.

Den senaste tiden har intresset för vård och omsorgsyrket svalnat berättar Jenny Sundquist, verksamhetschef äldreomsorg i Kristinehamn kommun. Anledningen är en kombination av större rörlighet och omsättning inom vården.

– Vi har även ett ökat antal äldre. Så det är olika aspekter som gör att behovet av extrapersonal är stort, säger Jenny Sundquist.

Erbjuder kostnadsfria taxiresor

Utöver att kommunen anpassar personalens erfarenheter och kompetenser till olika områden där de har behov, behöver man också rigga för att hitta olika lösningar om att körkort och bil är en orsak att inte få personal till ytterområdena.

– Vi jobbar med att erbjuda kostnadsfria taxiresor till personal som vi har gjort sedan förra sommaren..

Hör mer i videon ovan om lösningar kommunen tittar på för att få in extrapersonal i vården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.