Därför tycker Linnea Palmqvist, turismutvecklare, att det är bra med gratis wifi i kommunen. Foto: SVT

Kristinehamn satsar på gratis wifi i centrum

Publicerad

I Kristinehamn finns numera gratis wifi i centrum. Kommunen är den första kommunen i landet som fått EU stöd för wifi på 150 000 kronor i projektet Free Wi-Fi for Europeans.
– Det ska leda till att marknadsföra Kristinehamn på ett bättre sätt och ge bättre service, säger Marie Oudin (M), kommunalråd i Kristinehamn.

Gratis wifi är möjligt inne i Kristinehamns stadskärnan genom tolv accesspunkter mellan Resecentrum och slutet av Kungsgatan. Kommunen har betalat hälften av installationskostnaden och resten, 150 000 kronor, kommer från EU-bidrag.

Kristinehamn är första kommunen i Sverige som fått bidraget. Under maj var det 945 unika användare av gratis-wifin men man hoppas kunna locka fler.

– Det är mycket mycket positivt, speciellt ur ett turismperspektiv och det ger en hög servicenivå, säger Linnea Palmqvist, turismutvecklare.

Information om var och när

På sikt kan kommunen komma att samla information om var och när folk kopplar upp sig.

Marie Oudin (M), kommunalråd i Kristinehamn.

– Som turismutvecklare tycker jag det är oerhört intressant att se till exempel besöksflödet för att planera staden mer, säger Linnea Palmqvist.

Men är gratis wifi något som kommunen ska finansiera?

– Ja det kan jag tycka. Det gör ju att kommunen och centrum blir attraktivare, säger Marie Oudin (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer