Kristinehamns kommun anmäler sig själv till IVO

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifter från kommunen som omfattats av mycket stark sekretess har legat i en digital mapp som delats med obehöriga. Det enligt en lex Sarah-anmälan som gjorts av nämnden för arbete, kompetens och välfärd i Kristinehamns kommun.

Det ska det handla om ärendelistor och listor över samtliga placerade barn i kommunen. Nämnden har gjort en anmälan om en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande till Inspektionen för vård och omsorg.

Enligt anmälan var informationen sparad i ett digitalt samarbetsrum. Rummet hade delats med alla medarbetare inom Kristinehamns kommun. Incidenten ska ha skett i mitten av maj.

Enligt handlingarna är det oklart ifall det uppstått några konsekvenser av att de berörda barnens identiteter och sekretessbelagda uppgifter blivit röjda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.