Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta videon för att möta såväl fordon som besökare – och så får du veta vad träffen betyder för den arrangerande motorklubben. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Kromet glittrade när jänkarna intog hembygdsgården i Ransäter

Publicerad

Hundratals bilar, motorcyklar och A-traktorer intog hembygdsgården i Ransäter under lördagen när Wolfland cruisers höll sin årliga fordonsutställning.

– En sådan här dag är det underbart, sa Maria Torsdotter som var en av utställarna.

Motorklubben Wolfland cruisers i Munkfors har hållit en vårträff med fordonsutställning på hembygdsgården i Ransäter ända sedan 1993. I fjol blev det ett rekordår när 606 utställare och 2 696 besökare deltog i träffen.

– Vi hoppas på lika många i år och kanske några till, säger Jan-Åke Haglund som är ordförande i Wolfland cruisers.

Hoppas på rekord

Förutsättningarna för att sätta ett nytt besöksrekord fanns där under lördagen. Redan under förmiddagen gassade solen över utställningsområdet och såväl fordon som besökare rullade in i en strid ström.

– Men vi vet inte förrän efteråt hur det gått eftersom vi inte har någon förbokning utan det är drop in för utställarna, säger jan-Åke Haglund.

I videon ovan ser möter du såväl fordon som besökare och så får du veta vad träffen betyder för motorklubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.