Foto: Kristinehamns kommun

Kulturkalas i Kristinehamn under två veckor

Publicerad

Lakritsprovning, musikcafé eller kanske en prova-påkväll med Bro kammarkör… När Kristinehamns kulturkalas drar igång idag, är det ett digert program som väntar 16 dagar framåt.
– Det är en blandning av mycket, och det är en otrolig bredd och variation, säger Hannah Frisell, kultursamordnare i Kristinehamns kommun.

Det är nionde året som Kulturkalaset ordnas i kommunen. Från början var det tio dagar, men de senaste åren har programmet vuxit till hela 16 dagar. I år mellan mellan 11 och 27 oktober.

Årets program innehåller ett 50-tal olika arrangemang och åtta utställningar. De flesta arrangerade av Kristinehamns föreningsliv och ideella krafter.

Dans, knivblad och teater

Först ut är en lekutställning med Alfons Åberg för barn i förskole- och lågstadieåldern får leka i Alfons miljöer. Under helgen och vid flera andra tillfällen under Kulturkalaset kan vuxna till exempel lära sig mer om hur man tillverkar mönstervällda knivblad. En tillverkningsteknik som är densamma som för japanska samurajsvärd.

Det bjuds också bland mycket annat på teater med Lekaresällskapet och för den som inte vill sitta still en ”dans-along” med Kristinehamns folkdanslag eller workshop med dansgruppen Freestyle Phanatix, där den som vill får prova på street dance och breakdance.

Möjlighet att visa upp sig

Kulturkalaset vänder sig i första hand till boende i kommunen, men är öppen för alla som är intresserade.

– Det brukar vara uppskattat och samtidigt är det en möjlighet för kommunens olika föreningar att visa upp sin verksamhet, säger Hannah Frisell som satt ihop programmet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer