Den 24-åriga kvinnan misstänks ha mördat sin ex-pojkvän i Hagfors efter att han träffat en ny kvinna. Foto: SVT

Åtalad för mord på ex-pojkvännen – medger att hon var på platsen

Publicerad

Den mordåtalade kvinnans försvarare är mycket fåordig den första rättegångsdagen. Han vill inte kommentera bevisläget mot sin klient.
– Jag kan inte bedöma det just nu, om det är till fördel eller nackdel för min klient, säger Robert Helenius.
Men den mordåtalade 48-åringen kommer att frias, anser hans försvarare.

– Min klient har varit involverad i ett slagsmål, han känner ingenting till om en kniv och har heller inte varit med och sticka kniven i någon, säger Lennart Lefverström, 48-åringens advokat.

Du tror att han kommer bli fri?

– Ja.

Svartsjukedrama

Den misstänkta 24-åriga kvinnan hade en relation med 21-åringen, en relation som tog slut bara några veckor innan han blev dödad. Enligt åklagaren ska den misstänkta kvinnan ha varit svartsjuk och bevakat sitt ex och även misshandlat och hotat att döda hans nya tjej. Kammaråklagare Rebecca Hällgren anser inte att mordet var planerat, det var ett bråk som på natten mellan den 19 och 20 juli i Hagfors gick över styr. Men hon anser att både 24-åringen och 48-åringen ska dömas för mord.

– Jag har åtalat dem för att tillsammans och i samförstånd ha utövat brottet, säger kammaråklagare Rebecca Hällgren.

DNA och hårstrå

Kniven som användes som mordvapen tros ha varit offrets egen och på den återfanns ett hårstrå från den misstänkta kvinnan. På det baseballträ som ska ha använts fanns den misstänkte 48-åringens DNA och han var enligt åklagaren den som inledde slagsmålet. Både kvinnan och mannen nekar till brott.

– Det har varit ett slagsmål mellan flera involverade och hon vet inte hur det här har gått till och vem som har bragt honom om livet, säger kvinnans advokat, Robert Helenius.

Han kan idag inte bedöma om hans klient eller 48-åringen kommer fällas för mord på 21-åringen.

– Jag vill inte gå händelserna i förväg, vi får se vad vittnen säger och vad min huvudman säger Robert Helenius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer