Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lena Skoting är kyrkoherde i Säffle och hon ser flera fördelar med att pilotprojektet genomförs just vid kyrkan i Kila. I klippet berättar hon varför. Foto: SVT

Kyrkoherden om solcellerna: ”Var ändå tvungna att lägga om taket”

Uppdaterad
Publicerad

Kyrkoherde Lena Skoting ser positivt på att församlingshemmet i Kila kan bli en så kallad trygghetspunkt, dit människor kan komma i tider av kris.

Säffle pastorat är med i ett pilotprojekt där församlingshemmet ska utvecklas till en trygg plats med tillgång till bland annat el och vatten vid eventuella framtida kriser. Rent konkret har det inneburit att solceller satts upp på taket till Kila församlingshem.

– Det vore jätteroligt om vi kan hitta ett koncept som går att föra vidare till alla andra typer av byggnader inom Svenska kyrkan eller kommunerna, säger Katarina Bjerker som är kyrkogårds- och fastighetschef i Säffle pastorat.

Lena Skoting som är kyrkoherde i Säffle ser flera praktiska fördelar med att pilotprojektet genomförs just vid kyrkan i Kila. I klippet ovan berättar hon varför.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.