Sveriges lag Niklas Edin har bara förlorat en match hittills under VM i Kanada och är klart för slutspel. Foto: Paul Chiasson AP/TT

Lag Edin klart för slutspel i curling-VM

Publicerad

Sveriges lag Niklas Edin besegrade Korea med 7-5 i lagets tionde match i VM i curling i Kanada natten till fredagen svensk tid. Lag Edin toppar tabellen i gruppspelet och är klart för slutspel i VM.

Två matcher återstår i gruppspelet återstår för lag Edin. De sex främsta går till slutspel och ettan och tvåan går direkt till semifinal.

Eftersom lag Edin bara förlorat en match hittills räcker det att laget vinner en av de återstående matcherna mot USA och Italien för att en semifinalplats ska vara säkrad.

 Annars kan det, beroende på övriga resultat, bli fråga om en kvalificeringsmatch för att ta sig vidare till semifinal i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.