Karaktären Stinky träffar barnen på Muminparken i finska Nådendal, dit Skutbergets Wenner reser till veckan. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Lämnar protestlistor till Mumin-vd

Uppdaterad
Publicerad

Skutbergets Wenner har bokat ett möte med Muminparkens vd i finska Nådendal på tisdag. Då kommer de överlämna protestlistor med strax under 10 500 underskrifter från människor som vill att Skutberget bevaras, utan Muminpark.

– Det här engagerar folk. Det är inte enbart Karlstadsbor som har skrivit på, utan även folk som kanske har sina föräldrar kvar här eller från kringområden, förklarar Thomas Martinsson, ordförande i Skutbergets Wenner.

Föreningen Skutbergets vänners ordförande Thomas Martinsson vid ombildandet av föreningen på måndagen. Foto: SVT

Det är Thomas och tre andra från föreningen som reser till Finland för att göra sin röst hörd hos Muminparkens vd Tomi Lohikoski.

– Vi vill säga ”Tänk om, tänk rätt!” till honom. Vi vill ha vårt friluftsområde kvar och det finns andra områden att välja på. Vi ska erbjuda oss att guida honom dit, säger Thomas Martinsson.

”Är inga aktivister”

Från Skutbergets Wenners sida anser man att det är viktigt att inte bara kommunens representanter träffar de ansvariga på Muminparken i Finland, utan att även de ska få möjlighet att diskutera frågan.

– Vi vill visa att vi faktiskt inte är ”några aktivister”, som jag vet att våra politiker har sagt till Muminparkens vd. Vi är faktiskt en stor förening. Vd:n har ju förstått att det finns en opinion, men han vet nog inte omfattningen.

Vad tror du om era chanser att få planerna ändrade?

– Jag tror ingenting om våra chanser, säger Thomas Martinsson.

”En stor jävla skam”

Namnlistorna är både analoga och digitala och föreningen har bland annat raggat namn på Bergvik, där de fick ihop runt 800 namn på fyra timmar i lördags. På den digitala listan, som har gått att fylla i på nätet, kunde folk även lägga till en kommentar, förutom sitt namn. Så här skriver några, enligt Thomas Martinsson:

”Skutberget ska tillhöra Karlstadsborna!”

”Vi ska inte ha något nöjesland på Skutberget!”

”Förstår inte vår friluftspark!”

”En stor jävla skam att förstöra ett så fint rekreationsområde!”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet