Landshövding Kenneth Johansson, gästpredikar i Domkyrkan. Foto: Arkivbild, TT/Länsstyrelsen Värmland, Tommy Andersson

Landshövdingen gästpredikar i domkyrkan

Publicerad

Kenneth Johansson, landshövding i Värmlands län, kommer att gästpredika i domkyrkan i Karlstad under söndagen.
– Det är första gången jag predikar och ser det som en stor ära och en fin möjlighet att ge mina tankar om betydelsen av att ställa upp för sina medmänniskor, att räcka ut en hand – att ta samhällsansvar, säger Kenneth Johansson i ett pressmeddelande.

Temat denna söndag är samhällsansvar, vilket ligger landshövdingen varmt om hjärtat. Så när han fick förfrågan om att predika valde han denna söndag, den 21 oktober, och kommer nu att kliva upp i predikstolen för första gången.

Ny företeelse

Det här med så kallade gästpredikanter, är en relativ nystartad företeelse i domkyrkan.

– Vi tar in grästpredikanter för att de kan vidga vyer. De talar utifrån samma bibeltext eller tema som prästen skulle ha gjort men har samtidigt ett annat perspektiv. Landshövdingen har ju dessutom ansvar för länet och domkyrkan är hela stiftets katedral, därför tycker vi detta känns extra bra, säger Maria Olofsdotter Bråkenhielm, domkyrkokaplan och biskopskaplan.

Högmässan börjar kl 11.00 och övriga medverkande är bland andra Maria Olofsdotter Bråkenhielm och Harald Cohén, domprost.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer